Sök jobb som journalist/skribent eller utredare

Vår branschorganisation Studentbostadsföretagen söker två studentmedarbetare som kan bistå organisationen med specifika uppdrag. Dels en skribent för webbartiklar och pressmeddelande, dels en utredare för olika typer av projekt som fördjupar kunskapen om studentbostadsbranschen.

Studentbostadsföretagen är branschorganisationen för Sveriges studentbostadsföretag. De har kontor i Göteborg, men representerar hela landet. Det är en liten, flexibel och kreativ organisation där ditt arbete får avtryck i en hel bransch. Som studentmedarbetare får du kvalitativ arbetserfarenhet och blir en del av ett prestigelöst arbetsteam med högt i tak och många skratt.  

Journalist/skribent

Löpande uppdrag om en - två artiklar i månaden (allt från enklare intervjuer till längre reportage) till Studentbostadsföretagens webb och nyhetskanaler. Artiklarna belyser olika delar av studentbostadsverksamheten och en plan tas fram tillsammans med kommunikationsansvarig som sedan går över i arbete med stort eget ansvar. Omfattning: 3 - 5 timmar per månad. 

 

Utredare

Återkommande projektuppdrag efter behov med fokus på bostadsmarknad, politik och utbildning. Du ska kunna samla in och analysera statistik, data och kvalitativa uppgifter som sedan sammanställs i tydliga och läsvänliga rapporter och presentationer. Uppdragen genomförs i samarbete med Studentbostadsföretagens kansli och varierar i omfattning, men anpassas så att de kan fullföljas vid sidan om heltidsstudier. 

 

Ansökan

Varmt välkommen med frågor och ansökan till Studentbostadsföretagens kommunikationsansvarig Ida Tengroth på ida@studentbostadsforetagen.se. Vid ansökan, skicka med CV och en kort beskrivning av tidigare erfarenheter för uppdraget du söker. Referensarbeten är ett krav om du söker journalisttjänsten och ett plus vid utredartjänsten. 

För båda tjänsterna ser Studentbostadsföretagen att du själv fakturerar de timmar du lägger ner på arbetet. 

Läs mer om Studentbostadsföretagen