Smedjan

Anders Carlssons gata 1

Hustyp - Rökfritt hus

Ett unikt boende i gammal varvssmedja i tegel med 5 våningar. Byggd 1946, ombyggd 2018.

Antal lägenheter

Totalt 86 lägenheter, varav 71 st 1 rum och kokvrå, 7 st 2 rum och kokvrå samt 8 st 3 rum och kök. 

OBS! Då huset byggts om från gammal varvssmedja till bostadshus kan det i vissa lägenheter förekomma balkar i taken som gör att takhöjden blir lägre.

Smedjan på Norra Älvstranden

Norra Älvstranden är ett område i stark utveckling där det sjuder av liv. I området kring Smedjan förekommer flera byggnationer som kan upplevas som störande.

Här vid Göta älvs strand ligger Lindholmen Science Park med gymnasier, universitet, högskola och c:a 170 spännande företag. Hit kommer varje dag drygt 15 000 personer. Gymnasister blandas med högskolestuderande och yrkesarbetande i en härlig miljö.

Här finns gott om restauranger och caféer. Man kan promenera på kajstråket och titta på båttrafiken. Med färjan tar man sig till Järntorget och Haga på bara några minuter. Med stombussen når man city på 6-8 minuter.

Lägenhetstyper

Typ av lägenhet Antal Boyta Hyra Beräknad väntetid Planlösning
Ett rum och kokvrå, omöblerat 71 25 - 55 5388 - 8224 c:a 28 månader
Två rum och kokvrå, omöblerat 7 33 - 67 6416 - 9289 c:a 35 månader
Tre rum och kök, omöblerat 8 57 - 74 9289 - 10.697 c:a 36 månader

Detaljer

  • Cykelparkering
  • Internet
  • Hiss

Kundcenter

På Kundcenter Utlanda  möter du våra Kundansvariga som hjälper dig i alla ärenden och våra fastighetsskötare/fastighetsansvariga som fixar med  det mesta i din bostad och fastigheten du bor i.

Adress
Utlandagatan 24
412 80 GÖTEBORG

Telefon 031-333 64 20

Besöks- och telefontid
Måndag - Fredag 09:00 - 16:00

 

Inflyttningsinformation

Välkommen till Smedjan

Rökfritt hus
Många människor önskar av olika anledningar bo i en rökfri miljö. För att tillgodose dessa människors behov och i detta avseende skapa en bra boendemiljö råder rökförbud inom fastigheten Smedjan.Rökförbud gäller i lägenheterna, i de gemensamma utrymmen, på balkonger och uteplatser. Rökning får inte heller i övrigt ske i den husnära utemiljön. Hyresgästen förbinder sig att efterleva gällande rökförbud samt tillse att även de personer hyresgästen ansvarar för efterlever gällande rök förbud.  

Kontaktformulär (om du behöver kontakta oss i något ärende) hittar du när du har loggat in på Mina sidor.

Internet
SGSNET bredband ingår i hyran.
Information om din Internetanslutning (hur man registrerar och konfigurerar) hittar du under Internet /Guider. Tänk på att när du registrerar dig så är det kundnumret som står på ditt hyresavtal du skall använda.

Inventarier
Lägenheten är omöblerad. 

Följande fasta inventarier ingår i bostaden: reformbeslag och hatthylla.

Diskmaskin
Ingår inte i lägenheten. Man får ha en bänkdiskmaskin men du måste själv låta en fackman att installera den och återställa allt tills sitt ursprungliga skick när du ska flytta ut.
Vi rekommenderar även att du kontaktar ditt försäkringsbolag innan för godkännande då det är du som kommer stå för alla kostnader vid en eventuell vattenläcka, även för skador utanför din lägenhet. 

Stegar för högt i tak
Det finns stegar att låna.
För att låna en nyckel till stege, logga in på Mina Sidor och gör en felanmälan. Välj kategori "Hela lägenheten" och skriv i fri text att du vill låna en stege.

Förråd
Samtliga lägenheter har lägenhetsförråd. Förrådet finns i källaren och är märkt med ditt lägenhetsnummer. Förråd som tillhör lgh 1201-1205 finns på plan 2 i lilla huset.

Tvättstugor
Det finns tre tvättstugor i huset belägna i entréplan och på plan 2. Det finns en elektronisk tvättbokningstavla för alla tvättstugor. Med hjälp av din elektroniska nyckelbricka bokar du vilken tvättstuga du önskar använda dig av. Det går även bra att boka tvättid via vår hemsida genom att logga in på ”Mina sidor”.

Det är inte tillåtet att installera en tvättmaskin i lägenheten.

Soprum
Soprum och grovsoprum ligger vid Cykelentrén (vetter mot älven). 

TV
Telenor är ansvarig för kabel-TV, tel 020-22 22 22. www.telenor.se.
Kabel-tv ingår med ett analogt basutbud om 15 kanaler. Kopplas via vanligt antennuttag

Telefoni
IP-telefoni via internet.

Preliminärdebiterad el och varmvatten
El samt vattenabonnemang hanteras av SGS och läggs på hyran vilket innebär att hyresgäster inte behöver teckna något elavtal. En preliminär elkostnad och varmvattenkostnad tillkommer till en början på hyran. Debitering sker med en schablonkostnad  de två första månaderna och därefter enligt faktisk förbrukning. För att se schablonkostnad klicka på länken nedan.

El- och varmvattenpriser