Olssons Park

Reutersgatan 3

Olssons Park - Rökfritt hus

Hustyp

7-våningshus i tegel byggt 2018. 40 st ett rum och kokvrå om 25 kvm. På de flesta våningsplan finns en gemensam balkong. Centralt läge med gångavstånd till Chalmers, universitetet och centrum. I anslutning till huset ligger vackra "Olssons Trädgård".

Olssons Trädgård

Odla din egen trädgård! Detta var ordinationen från läkaren till Carl Oscar Olsson, konstnär och mångsysslare i Göteborg. Resultatet blev en unik trädgård i Landala bergen, i Norra Guldheden, en plats som finns kvar men som har förändrats över åren. Nu har delar av den förfallna trädgården rustats upp. Mängder av lökar blommar och dammen har fått en vattenspegel. Även om Olssons Trädgård är ett spännande inslag i stadsbilden så är platsens brokiga historia något som också fascinerar. På tidigt 30-tal var Norra Guldheden i det närmaste vildmark med några torp bland bergknallarna. I ateljéstugan Bohème, höll Carl Oscar Olsson till och skulpterade och målade. Olsson var en originell herre med skaparlust och mycket fantasi, men också en rastlös själ. Därför ordinerades han av sin läkare att odla en trädgård. Han tog till sig uppmaningen och gav sig ut på tidiga morgonvandringar för att samla växter. Och det dröjde inte länge förrän ett miniatyrlandskap började ta form i bergsskrevorna kring ateljén.

Lägenhetstyper

Typ av lägenhet Antal Boyta Hyra Beräknad väntetid Planlösning
Ett rum och kokvrå, omöblerat 40 25 5020- 6006 c:a 35 månader

Detaljer

  • Cykelparkering
  • Internet
  • Hiss

Kundcenter

På Kundcenter Johanneberg  möter du våra Kundansvariga som hjälper dig i alla ärenden och våra fastighetsskötare/fastighetsansvariga som fixar med  det mesta i din bostad och fastigheten du bor i.

Adress
Richertsgatan 2
412 81 GÖTEBORG

Telefon 031-333 64 40

Besöks- och telefontid
Måndag - Fredag 09:00 - 16:00

Inflyttningsinformation

Välkommen till Olssons Park!

Rökfritt hus
Många människor önskar av olika anledningar bo i en rökfri miljö. För att tillgodose dessa människors behov och i detta avseende skapa en bra boendemiljö råder rökförbud inom fastigheten Smedjan.Rökförbud gäller i lägenheterna, i de gemensamma utrymmen, på balkonger och uteplatser. Rökning får inte heller i övrigt ske i den husnära utemiljön. Hyresgästen förbinder sig att efterleva gällande rökförbud samt tillse att även de personer hyresgästen ansvarar för efterlever gällande rök förbud. 

Kontaktformulär (om du behöver kontakta oss i något ärende) hittar du när du har loggat in på Mina sidor.

Internet
SGSNET bredband ingår i hyran.
Information om din Internetanslutning (hur man registrerar och konfigurerar) hittar du under Internet/Guider. Tänk på att när du registrerar dig så är det kundnumret som står på ditt hyresavtal du skall använda.

Förråd
Lägenhetsförråd på vinden   

Hushållsavfall/återvinning
Soprum finns i byggnaden.

Tvättstugor
 Tvättstugan ligger på entréplan.

Kabel-TV
Tele 2 är ansvarig för kabel-TV, tel 90 222.

Telefoni
IP-telefoni.

Preliminärdebiterad el och varmvatten
El samt vattenabonnemang hanteras av SGS och läggs på hyran vilket innebär att hyresgäster inte behöver teckna något elavtal. En preliminär elkostnad och varmvattenkostnad tillkommer till en början på hyran. Debitering sker med en schablonkostnad  de två första månaderna och därefter enligt faktisk förbrukning. För att se schablonkostnad klicka på länken nedan.

El- och varmvattenpriser