Sjukan

Luftvärnsvägen 2

 

Gammalt ombyggt militärsjukhus på Kvibergs tidigare regementsområde.

Det vackra huset byggdes 1921 i tidstypisk stil inspirerad av gotiken och medeltida borgararkitektur, Regementsområdet används numera för allmänna aktiviteter som idrott och rekreation. Hela miljön har ett stort både militärhistoriskt och byggnadshistoriskt värde. På Sjukan bor du också granne med många andra studenter då Kviberg, ett av våra större studentbostadsområden med drygt 500 lägenheter, endast ligger ett par hundra meter bort.

Det finns en efterfrågan på större studentlägenheter, s k ”Kompislägenheter”, då fler och fler väljer att dela lägenhet med en eller flera studiekompisar.Huset innehåller 12 lägenheter varav 8 kan användas som kompislägenheter. Varje lägenhet har sin unika och charmiga planlösning. 4- och 5-rumslägenheterna är avsedda för kollektiv med högskolestudenter eller familjer och sambopar där minst en person i varje par är högskolestudent.

Lägenhetstyper

Typ av lägenhet Antal Boyta Hyra Beräknad väntetid Planlösning
Ett rum och kokvrå, omöblerat 3 20 - 24 4972 - 5306 c:a 38 månader
Två rum och kök, omöblerat 1 36 7159 c:a 40 mån
Tre rum och kök, omöblerat 2 64 - 69 9618-10.392 c:a 40 månader
Fyra rum och kök, omöblerat 3 85 - 107 12.058-13.809 c:a 38 månader
Fem rum och kök, omöblerat 3 118 14.976 c:a 40 månader

Detaljer

  • Cykelparkering
  • Internet

Kontakta oss

På SGS Kundservice möter du våra Kundansvariga som hjälper dig i alla ärenden.

Adress

Kaserntorget 11
411 18 Göteborg

Telefon

031-333 63 00

Besöks- och telefontid

Måndag - Fredag 09:00 - 16:00

E-post

kundservice@sgs.se

Ovanstående e-postadress används för allmänna frågor. Vill du göra en felanmälan? Logga in på Mina sidor.

 

Inflyttningsinformation

Rökfritt hus

Många människor önskar av olika anledningar bo i en rökfri miljö. För att tillgodose dessa människors behov och i detta avseende skapa en bra boendemiljö råder rökförbud inom fastigheten. Rökförbud gäller i lägenheterna, i de gemensamma utrymmen, på balkonger och uteplatser. Rökning får inte heller i övrigt ske i den husnära utemiljön. Hyresgästen förbinder sig att efterleva gällande rökförbud samt tillse att även de personer hyresgästen ansvarar för efterlever gällande rök förbud.

 

Internet

SGSNET bredband ingår i hyran.
Information om din Internetanslutning (hur man registrerar och konfigurerar) hittar du under Internet /Guider. Tänk på att när du registrerar dig så är det kundnumret som står på ditt hyresavtal du skall använda.

 

Förråd

Det finns ett förråd till varje lägenhet i källaren.

Cykelförråd finns.

 

Tvättstuga

Alla lägenheter förutom 1  och två rum och kök har egen tvättmaskin och torktumlare. Det finns även separat tvättstuga i huset.

 

Diskmaskin

Lägenheter med 3, 4  och 5 rum och kök har diskmaskin.

 

TV

Tele 2 är ansvarig för kabel-TV, tel 90 222.

 

Hushållsavfall/Återvinning

Fristående anläggning utanför huset.

 

El och varmvatten

El och varmvatten hanteras av SGS och läggs på hyran vilket innebär att hyresgäster inte behöver teckna något elavtal. Debitering sker med en schablonkostnad de två första månaderna och därefter enligt faktisk förbrukning. För att se schablonkostnad klicka på länken nedan.

El- och varmvattenpriser