Sjukan

Luftvärnsvägen 2

Gammalt ombyggt militärsjukhus på Kvibergs tidigare regementsområde.

Det vackra huset byggdes 1921 i tidstypisk stil inspirerad av gotiken och medeltida borgararkitektur, Regementsområdet används numera för allmänna aktiviteter som idrott och rekreation. Hela miljön har ett stort både militärhistoriskt och byggnadshistoriskt värde. På Sjukan bor du också granne med många andra studenter då Kviberg, ett av våra större studentbostadsområden med drygt 500 lägenheter, endast ligger ett par hundra meter bort.

Det finns en efterfrågan på större studentlägenheter, s k ”Kompislägenheter”, då fler och fler väljer att dela lägenhet med en eller flera studiekompisar.Huset innehåller 12 lägenheter varav 8 kan användas som kompislägenheter. Varje lägenhet har sin unika och charmiga planlösning. 4- och 5-rumslägenheterna är avsedda för kollektiv med högskolestudenter eller familjer och sambopar där minst en person i varje par är högskolestudent.

Lägenhetstyper

Typ av lägenhet Antal Boyta Hyra Beräknad väntetid Planlösning
Ett rum och kokvrå, omöblerat 3 20 - 24 4972 - 5306 c:a 38 månader
Två rum och kök, omöblerat 1 36 7159 c:a 40 mån
Tre rum och kök, omöblerat 2 64 - 69 9618-10.392 c:a 40 månader
Fyra rum och kök, omöblerat 3 85 - 107 12.058-13.809 c:a 38 månader
Fem rum och kök, omöblerat 3 118 14.976 c:a 40 månader

Detaljer

  • Cykelparkering
  • Internet

Kundcenter

På Kundcenter Rosendal möter du våra Kundansvariga som hjälper dig i alla ärenden och våra fastighetsskötare/fastighetsansvariga som fixar med det mesta i din bostad och fastigheten du bor i.

Adress
Studiegången 6
416 81 GÖTEBORG

Telefon: 031-333 64 60

Besökstid 
Måndag - Fredag 09:00 - 16:00

Telefontid
Måndag - Fredag 09:00 - 16:00

E-post

Kundcenter Rosendal

Ovanstående e-postadress används för allmänna frågor. Vill du göra en felanmälan? Logga in på Mina sidor, Boende, och välj Skapa felanmälan.

Inflyttningsinformation

Rökfritt hus
Många människor önskar av olika anledningar bo i en rökfri miljö. För att tillgodose dessa människors behov och i detta avseende skapa en bra boendemiljö råder rökförbud inom fastigheten. Rökförbud gäller i lägenheterna, i de gemensamma utrymmen, på balkonger och uteplatser. Rökning får inte heller i övrigt ske i den husnära utemiljön. Hyresgästen förbinder sig att efterleva gällande rökförbud samt tillse att även de personer hyresgästen ansvarar för efterlever gällande rök förbud.  

Kontaktformulär (om du behöver kontakta oss i något ärende) hittar du när du har loggat in på Mina sidor.

Internet
SGSNET bredband ingår i hyran.
Information om din Internetanslutning (hur man registrerar och konfigurerar) hittar du under Internet /Guider. Tänk på att när du registrerar dig så är det kundnumret som står på ditt hyresavtal du skall använda.

Förråd
Det finns ett förråd till varje lägenhet i källaren.

Cykelförråd finns.

Tvättstuga
Alla lägenheter förutom 1  och två rum och kök har egen tvättmaskin och torktumlare.
Det finns även separat tvättstuga i huset.

Diskmaskin
Lägenheter med 3, 4  och 5 rum och kök har diskmaskin.

TV
Tele 2 är ansvarig för kabel-TV, tel 90 222.

Hushållsavfall/Återvinning
Fristående anläggning utanför huset.

Preliminärdebiterad el och varmvatten
El samt vattenabonnemang hanteras av SGS och läggs på hyran vilket innebär att hyresgäster behöver inte teckna något elavtal. En preliminär elkostnad och varmvattenkostnad tillkommer till en början på hyran. Debitering sker med en schablonkostnad  de två första månaderna och därefter enligt faktisk förbrukning. För att se schablonkostnad klicka på länken nedan.

El- och varmvattenpriser