Östra Kålltorp

Övre Sanatoriegatan 40 och 42

Östra Kålltorp - Rökfritt hus

Antal lägenheter 

123 lägenheter från 1 rum och kokvrå om 27 kvm till 3 rum och kök om 61 kvm i två hus byggda 2020.

 

Särskild information angående byggnation i området

I området intill Östra Kålltorp, bakom Studiegången 3 - 4, pågår byggarbeten de kommande åren. Det innebär att det förekommer störningar med bland annat buller, arbetsmaskiner, byggtrafiktrafik och folk i rörelse. För mer information, kontakta kundcenter Rosendal på 031-333 64 60.

 

Om Östra Kålltorp

Östra Kålltorp är ett naturnära trivsamt område som  ligger i den östra delen av Göteborg femton minuter från centrum. För dig som gillar natur och friluftsliv är detta ett perfekt boende. Inom gångavstånd ligger naturreservatet Härlanda Tjärn och Skatås med motionsspår, cykelterräng och sjöar.

Östra Kålltorp ligger granne med vårt studentbostadsområde Rosendal där det finns en större livsmedelsbutik och en thairestaurang. I bostadsområdet Rosendal har du också tillgång till ett utegym. Kommunikationerna in till centrum är mycket bra, buss  trafikerar med täta intervall.

Lägenhetstyper

Typ av lägenhet Antal Boyta Hyra Beräknad väntetid Planlösning
Ett rum och kokvrå, omöblerad 100 27 4453 - 5057 c:a 30 månader
Två rum och kokvrå, omöblerad 2 33 5837 c:a 38 månader
Två rum och kök, omöblerad 11 45 7119 c:a 35 månader
Tre rum och kök, omöblerad 1 55 8282 c:a 38 månader
Tre rum och kök, omöblerad 9 61 8357 - 9110 c:a 36 månader

Detaljer

  • Cykelparkering
  • Internet
  • Hiss
  • Handikappanpassad
  • Utegym

Kundcenter

På Kundcenter Rosendal möter du våra Kundansvariga som hjälper dig i alla ärenden och våra fastighetsskötare/fastighetsansvariga som fixar med det mesta i din bostad och fastigheten du bor i.

Adress
Studiegången 6
416 81 GÖTEBORG

Telefon: 031-333 64 60

Besökstid 
Måndag - Fredag 09:00 - 16:00

Telefontid
Måndag - Fredag 09:00 - 16:00

E-post

Kundcenter Rosendal

Ovanstående e-postadress används för allmänna frågor. Vill du göra en felanmälan? Logga in på Mina sidor, Boende, och välj Skapa felanmälan.

Inflyttningsinformation

Välkommen till Östra Kålltorp

Rökfritt hus
Många människor önskar av olika anledningar bo i en rökfri miljö. För att tillgodose dessa människors behov och i detta avseende skapa en bra boendemiljö råder rökförbud inom fastigheten Östra Kålltorp. Rökförbud gäller i lägenheterna, i de gemensamma utrymmen, på balkonger och uteplatser. Rökning får inte heller i övrigt ske i den husnära utemiljön. Hyresgästen förbinder sig att efterleva gällande rökförbud samt tillse att även de personer hyresgästen ansvarar för efterlever gällande rök förbud.  

Kontaktformulär (om du behöver kontakta oss i något ärende) hittar du när du har loggat in på Mina sidor.

Internet
SGSNET bredband ingår i hyran.
Information om din Internetanslutning (hur man registrerar och konfigurerar) hittar du under Internet /Guider. Tänk på att när du registrerar dig så är det kundnumret som står på ditt hyresavtal du skall använda.

Inventarier
Lägenheten är omöblerad. 

Följande fasta inventarier ingår i bostaden: väggbeslag till gardinfäste och hatthylla.

Förråd
Lägenhetsförråd finns på vinden och är märkta med lägenhetsnummer.

Cykelparkering
Cykelparkering finns i entrèplan i huset på Övre Sanatoriegatan 42.

Tvättstugor
Det finns en tvättstuga på vinden på Övre Sanatoriegatan 40 och en tvättstuga på våning 1 på Övre Sanatoriegatan 42. Det finns en elektronisk tvättbokningstavla för respektive tvättstuga. Med hjälp av din elektroniska nyckelbricka bokar du vilken tvättstuga du önskar använda dig av. Det går även bra att boka tvättid via vår hemsida genom att logga in på ”Mina sidor”.

Postfack
Postfack finns i entréplan.

Soprum
Separat soprum finns på gården.

TV
Tele 2 är ansvarig för kabel-TV, tel 90 222.

Preliminärdebiterad el och varmvatten
El samt vattenabonnemang hanteras av SGS och läggs på hyran vilket innebär att hyresgäster inte behöver teckna något elavtal. En preliminär elkostnad och varmvattenkostnad tillkommer till en början på hyran. Debitering sker med en schablonkostnad  de två första månaderna och därefter enligt faktisk förbrukning. För att se schablonkostnad klicka på länken nedan.

El- och varmvattenpriser