Ekbacka

Blendas gata

Viktig information till dig som funderar på att söka lägenhet här!

SGS Studentbostäder äger inte dessa lägenheter utan hyr dem av en annan fastighetsägare. Vi hyr i vår tur ut dessa till studenter. Det innebär att du som hyresgäst kommer att bo i hus även bland icke-studenter. 

I hyresförhållandet mellan SGS och fastighetsägaren ansvarar SGS inte för reparationer eller underhåll i husen och i lägenheterna. SGS förmedlar i stället felanmälningar vidare till berörd fastighetsägare vilket kan medföra längre handledningstider än om du bott i en av SGS ägd lägenhet.

Många av husen är byggda under 60- och 70-talet vilket innebär att skicket i lägenheterna kan variera.

Det är av yttersta vikt att du kollar på lägenheten innan du tackar ja.

Hustyp

Niovånings stenhus byggt på 70-talet, ombyggt 2001. De flesta med inglasad balkong.

Ekbacka

Ett modernt studentbostadshus i Backa på Hisingen med goda kommunikationer till centrum, 10 min med buss till centrala stan. Naturskönt område med stor park i närheten. Butik finns  i området. Selma Lagerlöfs torg med bank, apotek mm finns ca 1 km bort.

Lägenhetstyper

Typ av lägenhet Antal Boyta Hyra Beräknad väntetid Planlösning
Ett rum och kök, omöblerat 103 28 - 35 4603 - 5094 c:a 24 månader
Två rum och kök, omöblerat 21 45 - 61 6092- 7211 c:a 30 månader

Detaljer

  • Cykelparkering
  • Gym
  • Gemensamhetslokal
  • Bastu
  • Internet
  • Hiss

Kundcenter

På Kundcenter Utlanda  möter du våra Kundansvariga som hjälper dig i alla ärenden och våra fastighetsskötare/fastighetsansvariga som fixar med  det mesta i din bostad och fastigheten du bor i.

Adress
Utlandagatan 24
412 80 GÖTEBORG

Telefon 031-333 64 20

Besöks- och telefontid
Måndag - Fredag 09:00 - 16:00

 

Inflyttningsinformation

Välkommen till Ekbacka!

På Ekbacka hyr SGS in 124 bostäder från Bostads AB Poseidon.

Kontaktformulär (om du behöver kontakta oss i något ärende) hittar du när du har loggat in på Mina sidor.

Om något går sönder eller behöver åtgärdas i din bostad så kan du göra en felanmälan via kontaktformuläret på Mina sidor. Du kan även ringa till  Bostads AB Poseidons husvärd eller till ditt Kundcenter. 

Din fastighetsskötare
Bostads AB Poseidon
Jacobs gata 93.
422 51 Hisings Backa

Telefontid: mån-fre 09:30 - 11:00.
Tel: 031-332 14 78 eller 031-332 14 83.

De flesta fel åtgärdas av Bostads AB Poseidon. Husvärden får tillträde till din lägenhet antingen genom att avtala en tid eller genom att du lämnar in en nyckel på husvärdskontoret.

Internet
SGSNET bredband ingår i hyran. I lägenheten finns det också möjlighet att ansluta sig till Framtidens Bredband. 
Information om din Internetanslutning (hur man registrerar och konfigurerar) hittar du under Internet/Guider. Tänk på att när du registrerar dig så är det kundnumret som står på ditt hyresavtal du skall använda.

Elektricitet
El ingår inte i hyran. Anmälan gör du till Göteborg Energi AB, tel 031-62 62 62, eller på deras hemsida www.goteborgenergi.se/privat under fliken kundservice. 
Obs! Det är mycket viktigt att du gör en inflyttningsanmälan annars kan bostaden vara strömlös när du flyttar in.

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd. Det ligger i anslutning till lägenheten och är märkt med lägenhets-nummer. Lägenhetsnyckeln passar i förrådet. 

Möbler
Inventarielista Ekbacka

Hushållssopor
Soprum finns på gården.

Tvättstugor
Tvättstuga finns på entréplanen i varje uppgång. 

Öppna och stänga inglasningen på balkongen 
För att öppna rutorna på din inglasning skall du dra den övre öppningsdetaljens snöre nedåt. Samtidigt lyfter du uppåt och drar rutan inåt. Följande rutor skjuts mot den öppna rutan/rutorna och trycks mot denna samt dras inåt för att öppnas. Observera att när du skjuter rutorna förbi öppningshålet skall rutorna tryckas utåt. 

När du har öppnat
är du har öppnat de antal rutor som du vill ha öppna, så fäster du gummistroppen som sitter fast i väggen runt den grå plastdetaljen som sitter under rutan. Gummistroppen är justerbar. 

För att stänga
För att stänga rutorna gör du detta i omvänd ordning. Observera att det övre hjulet åker helt in i sitt spår. 

Skötsel
För att inglasningen skall fungera friktionsfritt, spraya siliconspray i övre och undre hjulbana efter behov. Siliconsprayen köpes i en välsorterad järnaffär, bensinmack eller liknande.

Gemensamma lokaler
Samlingslokal och café finns på Blendas gata 59. För att boka samlingslokalen gå på www.ekbacka.net.

Gym lokal på Blendas Gata 59

TV
Tele 2 är ansvarig för kabel-TV, tel 90 222.

Biltrafik och bomnyckel
Gårdarna är avspärrade för biltrafik med bommar. Bomnyckel kan lånas hos Poseidons husvärd. Du når dem på 031-332 14 78 eller 031-333 14 83, vardagar mellan 09.30 - 11:00

I samband med flytt så kan du tillfälligt stå där det är parkeringsförbud under det att du fyller eller tömmer flyttbilen men tänk på att du då måste vara vid bilen hela tiden och inte kan lämna den för att ta en paus. Du får inte parkera flyttbilen på gångbana, eller hindra in- och utfart.

Parkering
Önskar du hyra parkering tillhandahålls dessa genom Parkering Göteborg mer information om hur man skapar konto och ansöker om en plats hittar du på deras hemsida.