Helmutsrogatan

Helmutsrogatan 13 och 15

Hustyp

Fyravåningshus byggt 2002.

Helmutsrogatan

Vid Mölndalsvägen, i stadsdelen Krokslätt som delvis är en kulturhistoriskt värdefull miljö, ligger Helmutsrogatan. Härifrån är det cykelavstånd till Chalmers och spårvagnen till centrum går strax utanför huset och det är nära till stormarknader.

Internationellt studentbostadshus

Helmutsrogatan 13 är ett internationellt studentbostadshus. Detta innebär att 85 % av bostäderna, 61 st., hyrs av Göteborgs universitet som i sin tur hyr ut till studenter som kommer till Sverige via Erasmus och andra utbytesprogram. Återstående 15 % av bostäderna, 11 st., hyrs ut via den ordinarie bostadskön.

Att bo i ett Internationellt studentbostadshus innebär fler byten av hyresgäster än normalt och kanske mer festande och möten i köket. 

Här kan man få bruk av sina språkkunskaper och möjlighet att knyta kontakter med studenter från andra länder och andra kulturer.

Lägenhetstyper

Typ av lägenhet Antal Boyta Hyra Beräknad väntetid Planlösning
Ett rum och kokvrå, omöblerat 150 25 - 26 4427-4988 c:a 30 månader

Detaljer

  • Cykelparkering
  • Internet

Kundcenter

På Kundcenter Olofshöjd  möter du våra Kundansvariga som hjälper dig i alla ärenden och våra fastighetsskötare/fastighetsansvariga som fixar med  det mesta i din bostad och fastigheten du bor i.

Adress
Utlandagatan 24
412 80 GÖTEBORG

Telefon 031-333 64 00

Besöks- och telefontid
Måndag - Fredag 09:00 - 16:00

 

Inflyttningsinformation

Välkommen till Helmutsrogatan!

Kontaktformulär (om du behöver kontakta oss i något ärende) hittar du när du har loggat in på Mina sidor.

Internet
SGSNET bredband ingår i hyran. Information om din Internetanslutning (hur man registrerar och konfigurerar) hittar du under Internet/ Guider.
Tänk på att när du registrerar dig så är det kundnumret som står på ditt hyresavtal du skall använda.

Förråd
Det finns ett vindsförråd till varje lägenhet.

Fönster
Ett av fönstren i varje lägenhet går inte att öppna. SGS Studentbostäders personal putsar därför fönstren utvändigt två gånger per år. Vi kräver inte heller att du putsar det icke öppningsbara fönstret på utsidan när du flyttar. Säkerhetsspärren på de öppningsbara fönstren kan vara svår att hitta. Vid problem med att öppna eller stänga fönstret använd inte våld, ring istället ditt Kundcenter.

Elektricitet, jordfelsbrytare och brandvarnare
El ingår i hyran. Elcentralen är utrustad med en jordfelsbrytare märkt JFB.
Lägenheten är utrustad med brandvarnare som går på elektricitet. I brandvarnaren sitter ett uppladdningsbart batteri som ska ta över vid strömavbrott eller då brandvarnaren är igång. Under tiden som batteriet laddar ger brandvarnaren ifrån sig ett pip var 45 sekund.

Hushållsavfall/återvinning
Soprum finns i en separat byggnad på gården.

Tvättstugor
Tvättstuga finns på varje våningsplan.

TV
Tele 2 är ansvarig för kabel-TV, tel 90 222.

Centraldammsugare
Centraldammsugare finns i huset.