Doktor Forselius Backe

Dr Forselius Backe

Stadsdelen Guldheden ligger strax sydväst om centrala Göteborg och bebyggdes 1949 - 53. Guldheden ligger vackert med sitt höga läge på kullarna ovanför Göteborg i en kuperad och parkliknande terräng. Tankarna bakom planeringen av bostadsområdet bygger på grannskapskänsla med närhet till affärer, service och rekreation.

 

Viktig information till dig som funderar på att söka lägenhet här

SGS Studentbostäder äger inte dessa lägenheter utan hyr dem av en annan fastighetsägare. Vi hyr i vår tur ut dessa till studenter. Det innebär att du som hyresgäst kommer att bo i hus även bland icke-studenter. I hyresförhållandet mellan SGS och fastighetsägaren ansvarar SGS inte för reparationer eller underhåll i husen och i lägenheterna. SGS förmedlar i stället felanmälningar vidare till berörd fastighetsägare vilket kan medföra längre handledningstider än om du bott i en av SGS ägd lägenhet. Om något går sönder eller behöver åtgärdas i ditt hem kan du göra en felanmälan via Mina sidor eller kontakta husvärden vid Bostad AB Poseidon. Du kan också alltid kontakta kundservice@sgs.se.

Många av husen är byggda under 50- och 60-talet vilket innebär att skicket i lägenheterna kan variera.

Lägenhetstyper

Typ av lägenhet Antal Boyta Hyra Beräknad väntetid Planlösning
Ett rum och kokskåp, möblerat 206 22.1 - 22.4 3540 c:a 30 månader
Två rum och kokvrå, möblerat 12 42.5 5859 c:a 38 månader

Detaljer

  • Cykelparkering
  • Hiss

Kontakta oss

På SGS Kundservice möter du våra Kundansvariga som hjälper dig i alla ärenden.

Adress

Kaserntorget 11
411 18 Göteborg

Telefon

031-333 63 00

Besöks- och telefontid

Måndag - Fredag 09:00 - 16:00

E-post

kundservice@sgs.se

Ovanstående e-postadress används för allmänna frågor. Vill du göra en felanmälan? Logga in på Mina sidor.

 

Inflyttningsinformation

Din husvärd

Bostads AB Poseidon
Husvärdskontor:
Doktor Sydows Gata 2
413 24 Göteborg

Doktor Forselius Backe 1-21 tel: 031-332 12 44
Doktor Forselius Backe 38-62 tel: 031-332 12 33

Besökstider & telefontider: vardagar 07.30-09.00

De flesta fel åtgärdas av Bostads AB Poseidon. Husvärden får tillträde till din lägenhet antingen genom att avtala en tid eller med nyckel som du kan lämna i en tub. I varje lägenhetsdörr finns en tub för nycklar. Här kan du även hänga din extra nyckel till fastighetsskötaren vid felanmälningar. 

Källsortering/sopor/grovsopor

Bor du på Doktor Forselius Backe 1 - 21 slänger du dina sopor i molokerna som finns placerade ut mot gatan vid parkeringen på Doktor Forselius Backe 3 och 17. Din lägenhetsnyckel fungerar till molokerna.

På Doktor Forselius Baccke 1,13 och 21 finns grovsoprum för skrymmande avfall. Din tvättstugenyckel fungerar till grovsoprummen.

Hyresgäster som inte bor på Doktor Forselius Backe 1 -21 har inte tillträde till molokerna utan slänger sina sopor i miljöhusen.

 

Elektricitet

El ingår inte i hyran. Anmälan gör du till Göteborg Energi AB, tel 031-62 62 62, eller på deras hemsida www.goteborgenergi.se/privat under fliken kundservice.
OBS! Det är mycket viktigt att du gör en inflyttningsanmälan annars kan det vara strömlöst i bostaden när du flyttar in.

 

Förråd

Till lägenheten hör ett förråd. Det skall vara uppmärkt med ditt lägenhetsnummer. Kontrollera att ditt förråd är tömt av föregående hyresgäst och lås det sedan med ett hänglås även om du inte har tänkt använda det.

 

Möbler

Inventarielista

 

Tvättstugor

Tvättstuga finns i varannan uppgång. Boka tid med ditt bokningslås och följ de ordningsregler som är anslagna.

 

TV/Internet/Telefoni

Framtidens bredband finns installerad i din lägenhet. Via detta kan du få tillgång till Internet, digital-TV och telefoni. Det finns ett flertal leverantörer och tjänster att välja på. För att veta mer om vilka tjänsteleverantörer och alternativ du kan välja mellan går du in på www.framtidensbredband.se

 

Biltrafik och bomnyckel

Gårdarna är avspärrade för biltrafik med bommar. Bomnyckel kan lånas hos Poseidons husvärd.

I samband med flytt så kan du tillfälligt stå där det är parkeringsförbud under det att du fyller eller tömmer flyttbilen men tänk på att du då måste vara vid bilen hela tiden och inte kan lämna den för att ta en paus. Du får inte parkera flyttbilen på gångbana, eller hindra in- och utfart.

 

Parkering

Önskar du hyra p-plats kontakta Bostads AB Poseidon, tel 031-332 10 00.