Ohyra och skadedjur.

Vi är vill att du ska trivas och ha det bra när du bor hos oss. Så tveka inte att berätta för oss om du misstänker att du har ohyra i din bostad. Anmäl det så snart du kan till ditt Kundcenter.

OBSERVERA!
Om din lägenhet behöver saneras så kostar det dig INGENTING, vi hjälper dig, SGS har avtal med Anticimex via vårt försäkringsbolag. 
På Anticimex hemsida kan du läsa mer om skadedjur och se hur de ser ut.

Om vägglöss

Vägglöss är obehagliga men helt ofarliga. De finns i alla länder och antalet fall med vägglöss i Sverige har ökat sexfaldigt sedan 2004 och även i resten av världen.

Vägglusen kan gömma sig bakom lister, tavlor, gardiner och kommer ofta fram på nätterna för att suga människoblod. De sprider inga sjukdomar, utan är ett rent obehag. De styrs av tillgången på mat och kan ligga i dvala en lång period, upp till ett år för att sedan vakna till liv. Vägglöss kryper, de hoppar inte och går inte långt ifrån oss människor. Vägglusen är 2,5-12 mm långa, rundat ovala, platta och bruna/gulbruna.

Har du varit på resa och är rädd att vägglöss följt med dig hem? Packa upp din resväska och annat bagage utomhus, tvätta det som går att tvätta i 60 grader och stoppa resten i frysen om du har möjlighet i en vecka. Kontakta ditt kundcenter för vidare rådgivning eller för att få hjälp med  eventuell frysning.

Tänk på att vägglössen gärna "bor" i tygklädda möbler. Att t ex handla second hand kan innebära en risk så undvik detta om du inte är säker på att de är lusfria